Niğde’de İşgücü Uyum Programı kapsamına okullarda görevlendirilmek üzere 810 kişi işe alınacak.

Niğde’de İŞ-KUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İşgücü Uyum Programı kapsamında okullarda görevlendirilmek üzere toplam 810 personel ayımı yapılacak. 
Program kapsamında Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen il genelindeki okullara katılımcılar temizlik, bakım ve onarım işlerinde 9 ay 15 gün süresince haftanın belirli günlerinde tam gün şeklinde çalışacak. Program 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Haziran 2025 tarihinde sonlanacak. 
Program kapsamında Niğde merkezde 470 kişi, Ulukışla ilçesinde 32 kişi, Çiftlik ilçesinde 80 kişi, Çamardı ilçesinde 32 kişi, Bor ilçesinde 164 kişi ve Altunhisar ilçesinde ise 32 kişi istihdam edilecek. 


BAŞVURALAR BAŞLADI
4-8 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacak olan başvuruların ardından Noter tarafından gerçekleştirilecek olan kura çekilişi ile kazanan adaylar belirlenecek. Kura çekilişi ise 9 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 

Anadolu Eğitim Sendikası Niğde Şubesi’nden TÜİK’e Tepki Anadolu Eğitim Sendikası Niğde Şubesi’nden TÜİK’e Tepki


Katılımcılar İş-Kur tarafından, program kapsamında çalıştıkları her gün için günlük net 566,73-TL olacak şekilde cep harçlığı ödenecek. Ayrıca yine İş-Kur tarafından katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası katılım sağladıkları gün üzerinden karşılanacak. (Emekliliğe yönelik sigorta primi kapsamında değildir).


BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyenler 8 Eylül Pazar günü saat 23.59'a kadar ALO-170 iletişim hattı üzerinden ve İş-Kur e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden iş arayan girişi yaptıktan sonra "Online işlemler-İş arayan -İşgücü Uyum Programı -IUP Ara" kısmından program numarasını yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruda sorun yaşayanlar İl Müdürlüğü personelinden başvuru için yardım talep edebilirler.

Editör: Selim GÖKEL