Konu “ Girişimcilik ve Liderlik “ olunca, konuya münhasır konuşmacının da Niğde topraklarından çıkmış dünyaca makbul işadamlarından Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ferit Şahenk’in olması, hepimiz adına kaçırılmaz bir fırsattı.
Girişimciyse girişimciliğin birçok yönünü yaşamış ve doğal ortamında onca yüklü işin liderlik koltuğunda sadece oturarak değil, çalışma arkadaşlarıyla yan yana ayakta dikilip zorlu iş dünyasında ayakta kalmayı becerebilen liderliği sergilemiş olan Ferit Şahenk ile hasbihal, zevkli ve öğretici oluyordu.
Geçmişle gelecek arasında bağ kurup yaşadığı topraklara olan hissiyatını koruyan ve kendini misafir değil ev sahibi olarak tanımlayan, sıcak kişiliğiyle koca salonu salkım saçak dolduran tüm dinleyicileri samimiyetle kucaklayan bir profil çiziyordu. Sahne hakimiyetiyle profesyonelliği, içtenliğiyle memleketine olan hissiyatını sergileyen Sayın Şahenk, iş adamı kimliğinin dışında, Anadolu coğrafyasının bir ferdi olarak da karşımıza çıkıyordu.
Girişimci; risk almayı bilip, cesaretli olması gerekendi…
Girişimci; o zamana kadar yapılmayanı yapıp, o güne kadar karşı durulanı, hatta yanlış yapılanı düzeltendi…
Girişimci; daha iyinin peşinde olup, pes etmeden, yılmadan aynı ideal ve hedef doğrultusunda, bunu yaparken de sadece kalbini değil, aklıyla plan program yapıp, trend analizleriyle dünyayla karşılaştırandı…
Ferit Şahenk ise; gerçekliklerin farkında olan, kendi çalışma arkadaşlarının varlığına inanıp onlara güvenen, takdir eden, başarıyı paylaşan, egosunu denetleyen ve profesyonel düşündüğü halde amatör reflekslerini kaybetmemiş, dünya çapında ki Niğdeli bir işadamı, bir lider olarak, karşımıza dikiliyordu.
“Okul hayatının bitmesiyle başlayacak olan ‘hayat okulunda’ kendi hikayenizi kurgulayacak, zorlu rekabet şartlarında kendi fikriniz olacak, dünyada ki gelişmeleri takip edip, piyasada ki boşlukları kollayacaksınız derken, salonla kurduğu insani iletişimi aldığı eğitim ve tecrübeyle yoğuruyor, usta bir ressamın tuvale attığı renkler gibi düşünce dünyamızı, renklerin tüm tonlarını barındıran gökkuşağı gibi sarıp sarmalıyordu.
Zaten geçtiğimiz yıllar 60 milyon (trilyon) TL ye mal olan “ Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri “ fakültesinin üniversitemize Doğuş Grubunca kazandırılmış olması günümüzün ihtiyacıydı. Söz konusu kurumumuzun genetik ve tarım arasındaki bağı kurup, ziraat bilinci gelişmiş ve çağın gereklerine uygun farklı bir anlayışın fakültesi olarak ortaya çıkması, kendi kabuğunu kırması gereken ülkemiz tarımına, Niğde ‘den verilmiş bir hediyeydi.
Girişim ve Liderlik, çoğumuzun yabancı olmadığı ve bilinen klasik konular…
Bu konu başlıkları altında bizleri bir araya getiren Niğde Ticaret ve Sanayi Odasına ve kadir kıymet bilen kentin üniversitesine de elbet bir teşekkür düşüyor.
Lakin Ferit Beyin başarıya ulaşmada atlamadığı ve ısrarla üzerinde durduğu bir kavram vardı ki, bilmem salondaki kaç kişinin dikkatini çekti?...
Neydi o kavram diyecek olursanız…
Şans, şans, şans…
Evet, şans…
Sahi unutmadan…
Ayhan Şahenk’in oğlu olmanın ise…
Kendilerinin şansları olduğu gibi…