Niğde’de pekmez kazanları kaynıyor! Niğde’de pekmez kazanları kaynıyor!

Niğde İl Genel Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı birinci birleşimi İl Özel İdaresi toplantı salonunda İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç Başkanlığında gündemde bulunan maddelerin görüşülüp karar bağlanması üzere toplandı.

İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç başkanlığında gerçekleşen İl Genel Meclisi Ağustos ayı olağan toplantı birinci birleşimi yoklama, açılış ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.  Gündemde bulunan, Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait İlimiz Bor İlçesi Tepeköy Köyde bulunan 1000 tonluk Soğuk Hava Deposunun 3 yıldan fazla süreyle kiraya verilip verilmeyeceği konusu görüşülerek komisyona sevkine oy birliğiyle karar verildi. Gündemin 5’inci maddesi olan Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait İlimiz Ulukışla İlçesi Kılan Köyünde bulunan 12 adet taşınmazın Kılan Köyü Tüzel Kişiliği adına tekrar tahsis edilip edilmeyeceği konusu görüşülerek oy birliğiyle komisyona sevk edildi. Gündemin bir diğer maddesi olan Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait İlimiz Ulukışla İlçesi Yeniyıldız Köyünde Avlulu İki Katlı Kargir Ev vasıflı taşınmaz, tarla vasıflı taşınmaz, Arsa vasıflı taşınmazın Yeniyıldız Köyü Tüzel Kişiliği adına tekrar tahsis edilip edilmeyeceği konusu görüşülerek komisyona sevk edildi.

Gündem dışı söz hakkı alan CHP Ulukışla İl Genel Meclis Üyesi Celal Gülercan, Niğde ilinin Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan köyünde yer alan ve İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından işletilen halka açık hamam, son dönemde meydana gelen bazı gelişmeler sonucunda kapatılmıştır. Bölge halkından tarafımıza iletilen bilgilere göre, hamamın kapatılması, yerel halkın önemli bir ihtiyacının karşılanamamasına neden olmuştur. Çiftehan köyü ve çevresinin nüfus yoğunluğu dikkate alındığında, bu tür bir sosyal tesisin varlığı, yerel halkın temel gereksinimlerinin karşılanması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, hamamın kapalı kalması, bölge halkının sosyal ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalınmasına yol açmaktadır. İl Özel İdare Müdürlüğü'nün, bölge halkının talebi göz önünde bulundurularak bu hamamın Işletilmesine devam etmesi gerekmektedir. Bu sorunların bir an önce giderilmesi hususunda gerekli adımların atılması büyük önem arz etmektedir” dedi.

CHP Ulukışla İl Genel Meclis Üyesi Celal Gülercan’ın sorusunu cevaplayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Çiftehan köyündeki hamamı İl Özel İdaresi kapatmadı, burası Kültür ve Turizm Bakanlığınındı, bakanlık burayı Emlak müdürlüğüne devretmişti. Biz özel idare olarak gerekli müracaatlarımız yaptık ama Emlak müdürlüğü buranın kirası için yüksek rakam istedi. Yani bu hamamı özel idaresi kapatmadı. Son olarak Niğde Valimizin ve Milletvekilimiz Cevahir beyin devreye girmesiyle şuanda hizmet vermeye başladı” dedi.

Editör: Selim GÖKEL