Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şuayip Demirkol, tarımsal araştırmalar ve politikalar genel müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Halk Elinde Ülkesel Hayvan Islahı Projesi" kapsamında, Niğde’de 7 proje çerçevesinde 179 çiftçiye toplam 30 milyon destekleme ödemesi yapıldığını duyurdu.

Küçük Esnaf Destek Bekliyor Küçük Esnaf Destek Bekliyor

Demirkol, projenin, yerel çiftçilerin hayvancılık faaliyetlerini desteklemek, modern üretim tekniklerine geçişi hızlandırmak ve bölgesel hayvan ıslahı çalışmalarını güçlendirmek amacıyla uygulandığı belirtildi. Destek ödemelerinin, üretimde verimliliği artırarak, çiftçilerin ekonomik refahına olumlu katkı sağlaması hedefleniyor.

Başkan Demirkol, yaptığı açıklamada, "Bu destek ödemeleriyle, Niğde’deki çiftçilerimizin hayvancılık alanında daha rekabetçi hale gelmesini ve üretimde kaliteyi yükseltmeyi amaçlıyoruz. Projeye katılan tüm çiftçilerimize başarılar diliyoruz," ifadelerine yer verdi.

Projeler kapsamında yapılan ödemeler, bölgedeki hayvan ıslahı çalışmalarının desteklenmesinde önemli bir adım olarak görülürken, çiftçilerin modern tarım teknikleriyle buluşmasının da önünü açacağına dikkat çekildi.