Anadolu Eğitim Sendikası Niğde Şubesi’nden TÜİK’e Tepki Anadolu Eğitim Sendikası Niğde Şubesi’nden TÜİK’e Tepki

Niğde’de son dönemde kira fiyatlarının hızla artması, kentte yaşayan birçok vatandaşı zor durumda bırakıyor. Vatandaşlar yüksek kira fiyatlarından şikâyetçi.

Niğde’de dönemde kira fiyatlarının hızla artması, kentte yaşayan birçok vatandaşı zor durumda bırakıyor. Özellikle şehir merkezinde ve turistik bölgelerde kira bedellerinin yüksek olması, dar gelirli ailelerin ve asgari ücretle çalışan bireylerin yaşamını giderek daha da zorlaştırıyor.
Nevşehir’in Mahallelerine göre kira fiyatları değişkenlik gösteriyor. Nevşehir’de kira fiyatının en yüksek olduğu Bor Caddesinde kira fiyatları 17-25 bin arasında değişkenlik gösteriyor. Diğer mahallelerde ise ortalama kira fiyatları 8 bin TL ile 15 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor. 

Vatandaşlar, kira fiyatlarının sürekli arttığını ama maaşlarının aynı kaldığını belirterek, “Niğde gibi bir yerde kiralar çok yüksek seviyede. Kazancımızın yarısından fazlası kiraya gidiyor. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyoruz. Artık temel ihtiyaçlarımızı bile temin etmekte güçlük çekiyoruz” dediler. 
Emlak sektöründe faaliyet gösteren yetkililer, kira fiyatlarındaki artışın bir süre daha devam edebileceğini öngörüyor. Niğde’de emlakçılar, "Kira fiyatlarındaki bu artış, talebin fazla olması ve arzın yetersiz kalmasından kaynaklanıyor. Ancak bu durum, yerel halkı olumsuz etkiliyor ve çözüm bulunması gerekiyor," dedi

Editör: Selim GÖKEL