- İskender’in generallerinden birisinin Çamardı’nın Bademdere köyünde vefat ettiğini biliyor muydunuz?
- Meşhur Romalı hatip Çiçero’nun şimdiki Basmakçı köyü’nün olduğu mevkiide kurulan Faostinopolis kasabasında valilik yaptığını biliyor muydunuz?
- Moğolların Anadolu’yu işgal ettikleri dönemde işgalcilere karşı ilk isyan hareketinin Niğde’de Hatıroğlu Şerafeddin tarafından başlatıldığını biliyor muydunuz?
- Tarihte ilk vejetaryen olan kişinin şimdiki Kemerhisar kasabasında yaşayan Tyanalı Apollonis olduğunu biliyor muydunuz?
- Fatih Sultan Mehmed’in oğlu Şehzade Mustafa’nın Bor Eski Hamam’da vefat ettiğini biliyor muydunuz?
- Bor ve çevresinden toplanan gühercilelerin işlenerek devletin barut ihtiyacının büyük bir kısmının bu bölgeden karşılandığını biliyor muydunuz?
- İzmir yunanlılar tarafından işgal edildiğinde ilk direnişi gösteren kişinin Çamardılı Albay Süleyman Fethi Bey olduğunu biliyor muydunuz?
- Niğde ve çevresinde yaşayan ve mübadele ile Yunanistan’a gönderilen çoğu Hıristiyan’ın Türkçeden başka dil bilmediğini ve ibadet dillerinin Türkçe olduğunu biliyor muydunuz?
- Niğde ve çevresinin milyonlarca yıl önce bir okyanus tabanı olduğunu biliyor muydunuz?
- Niğde’nin tarihteki isminin Nahita olduğunu ve bu isme ilk olarak şimdiki ismi Aktaş olan Andaval’da bulunan bir kitabede rastlandığı biliyor muydunuz?
- Niğde’nin Selçuklular döneminde bir diğer isminin Dar-ul Pehlivaniye olduğunu biliyor muydunuz?
- Selçuklular döneminde Anadolu’nun ilk kadın valisinin Hüdevend Hatun olduğunu biliyor muydunuz?
- Cumhuriyetin ilk yıllarında Niğde ve Bor’da birkaç tane özel bankanın kurulduğunu biliyor muydunuz?
- Türkiye’de en fazla patatesin Niğde’de üretildiğini ve Niğde’nin lahana rekoltesinde ise ilk üçe girdiğini biliyor muydunuz?